Въпреки че не е между живите от 1962 г., Мерилин Монро продължава

...
Въпреки че не е между живите от 1962 г., Мерилин Монро продължава
Коментари Харесай

Нови разкрития за живота и смъртта на Мерилин Монро 

Въпреки че не е сред живите от 1962 година, Мерилин Монро продължава да бъде една от знаковите женски фигури в шоубизнеса и нарицателно за жанр, съблазън и изкусително държание. Актрисата стана световноизвестна не толкоз с функциите си, колкото с прекомерно околните си връзки с президента Кенеди и неговия брат.

От тогава минаха десетилетия, само че наподобява не всичко е забравено. И явно има какво още да разберем - този пък от книгата Ask Not: The Kennedys and the Women They Destroyed на Маурийн Калахан. 

В нея се приказва за последната фотосесия на Мерилин Монро два месеца преди гибелта й. Тогава тя театралничи без облекла за корицата на Vogue, а фрагментите се определят като " най-провокативните ", които в миналото е заснемала.

Но по това време, когато всички виждат нейния съблазън, тя страда от дълбока меланхолия, комбинирана със корист с алкохол и лекарства. Стигало се е даже до моменти, в които не е можела да стане от леглото. Вероятно и това и положение е станало причина да бъде отстранена по филма Something`s Got to Give.

И до момента в който главната версия за гибелта й е свръхдоза барбитурати, и до през днешния ден битуват подозренията, че всъщност не приказваме за самоубийство, а за целеустремено ликвидиране. Мерилин Монро е открита гола и безжизнена на леглото в спалнята си, като телефонът й е бил в ръката й.

Според разкритията в книгата, Боби Кенеди, братът на Джон Кенеди, е бил в дома на актрисата в нощта, в която тя е умряла. Търсел е записите от телефонните им диалози, тъй като е схванал, че специалните служби подслушват телефона й. Не е намерил обаче нищо. Няколко часа по-късно тя е била мъртва.

А след смъртта й на ФБР е било " подредено " да изтрият някои от записите. Според създателя на книгата от тях излиза наяве, че Марилин Монро е провеждала няколко разговора с Боби Кенеди от работното му място в границите на няколко дни. И това е било тъкмо след хипотетичната дата, на която тя е направила аборт с неговото дете в края на юни.

Според книгата години след гибелта на актрисата вторият й съпруг Джо Димаджо признава, че е забранил на всички от фамилия Кенеди да участват на погребението й. Също по този начин е признал, че още тогава е знаел кой я е умъртвил, само че не го е споделил обществено, с цел да не " провокира гражданска война в страната ", написа Daily Mail.

Не е пропуснат и фактът, че русокоската има паралелна връзка и с президента Кенеди, и с неговия брат. И часове преди да излезе на сцената и да изпее на президента на Съединени американски щати " Честит рожден ден ", тя е правила секс с Боби.

В книгата са поместени и признанията на психоаналитика на Мерилин Монро Ралф Гринсън. По думите му, тя му е споделяла за своите проекти за бъдещето и изобщо не е звучала като човек, който има желание да постави край на живота си. Затова и той е уверен, че гибелта й не е в резултат на самоубийство, предава lifestyle.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР